Syarat Dagangan

Umum

 • Pelanggan boleh berdagang 2 jenis pilihan:

• Pilihan Binari - Pilihan Binari konvensional up/down pada pasangan matawang FX.
• Binari Sentuh - Pilihan Binari pada pasangan matawang FX dengan 2 harga pelaksaan jarak jauh ditetapkan sekitar harga pembukaan opsyen tersebut.

 • Platform perdagangan binari Dukascopy direka hanya untuk perdagangan manual oleh pelanggan. Penggunaan mana-mana robot, labah-labah atau lain-lain sistem kemasukan data automatik untuk penyerahan pesanan adalah dilarang.

Tempoh kontrak dan masa

 • Pilihan Binari dan Binari Sentuh hanya boleh didagangkan secara harian. Tiada opsyen akan mempunyai masa yang tamat lewat dari masa penyelesaian, yang merupakan 21:59:59 GMT ketika musim sejuk (20:59:59 GMT semasa penjimatan masa siang).
 • Tempoh kira turun 2-saat digunakan untuk setiap pesanan pasaran Pilihan Binari dan Binari Sentuh (iaitu bukan belum selesai) sebelum memulakan pelaksanaan. Ini bermakna bahawa jika permintaan pelanggan, pada 12:00:00, pembukaan pilihan dengan tempoh 3 minit, pelaksanaan itu akan hanya bermula pada 12:00:02 dan tamat pada 12:03:02, dengan syarat bahawa kriteria pelaksanaan telah dipenuhi. Ianya tidak mungkin untuk membatalkan atau mengubah suai pilihan dalam tempoh kira turun (Option berada dalam status DIPROSES).
 • Pelanggan hendaklah pada awalnya telah memutuskan tempoh masa bagi setiap kontrak Pilihan Binari pada pasangan matawang FX. Tempoh itu hendaklah ditakrifkan dalam beberapa jam dan minit di antara 3 minit dan 23 jam 59 minit (tempoh maksimum yang mungkin disediakan hanya jika pilihan terletak betul-betul selepas masa penyelesaian). Tempoh kontrak Binari Sentuh sentiasa berakhir sehingga waktu penyelesaian. Had tempoh kontrak berkenaan disenaraikan di bawah. Dukascopy berhak untuk meminda had ini mengikut budi bicaranya, tanpa notis terlebih dahulu.
   
Instrumen
Tempoh kontrak
min
Tempoh kontrak
max
EUR/USD
3 m
23 j 59 min
USD/JPY
3 m
23 j 59 min
GBP/USD
3 m
23 j 59 min
USD/CAD
3 m
23 j 59 min
AUD/USD
3 m
23 j 59 min
EUR/JPY
3 m
23 j 59 min
USD/CHF
3 m
23 j 59 min
GBP/JPY
3 m
23 j 59 min
NZD/USD
10 m
23 j 59 min
EUR/GBP
10 m
23 j 59 min
EUR/AUD
10 m
23 j 59 min
GBP/AUD
10 m
23 j 59 min
EUR/CAD
10 m
23 j 59 min
GBP/CAD
10 m
23 j 59 min
CAD/JPY
10 m
23 j 59 min
GBP/CHF
10 m
23 j 59 min
GBP/NZD
10 m
23 j 59 min
AUD/JPY
10 m
23 j 59 min

 

 • Dukascopy berhak untuk mengenakan had individu ke atas jumlah kontrak, instrumen tunggal dan/atau pendedahan akaun keseluruhan untuk akaun dagangan yang dipilih dan juga untuk instrumen perdagangan yang berasingan.
 • Tempoh Pilihan Saham Harian adalah sama dengan panjang sesi dagangan bursa di mana instrumen sandaran didagangkan. DSO sentiasa dijadualkan untuk pelaksanaan pada pembukaan sesi dagangan yang terdekat. Jika sesuatu perintah DSO diletakkan semasa sesi dagangan sedang berjalan atau di luar waktu pertukaran, pembukaan pilihan akan dijadualkan untuk permulaan sesi dagangan yang akan datang. Sebaik sahaja diterima untuk pelaksanaan, pilihan DSO berlangsung semasa keseluruhan sesi dagangan pertukaran masing-masing dan akan tamat pada penutup sesi.
 • Tempoh binari pasangan adalah sama dengan panjang sesi dagangan bursa di mana asas didagangkan ditambah tempoh luar pasaran sebelum sesi dagangan yang dijadualkan. Pasangan Pilihan Binari sentiasa dijadualkan untuk pelaksanaan pada sesi dagangan berhampiran yang terdekat. Jika sepasang rangka Pilihan Binari diletakkan di luar waktu pertukaran, membuka pilihan akan dijadualkan untuk penutupan sesi dagangan yang akan datang. Sebaik sahaja diterima untuk pelaksanaan, yang Pilihan Pair Binary berlangsung dalam tempoh luar pasaran dan semasa sesi dagangan penuh terdekat pertukaran masing-masing. Pilihan tamat pada penutupan sesi yang dijadualkan.
 • Tempoh DSO dan Binari Pasangan tidak boleh dilaraskan oleh pelanggan.

Jumlah dagangan dan pendedahan

 • Jumlah pesanan dagangan yang dikemukakan oleh pelanggan adalah tertakluk kepada had amaun kontrak tunggal, jumlah pendedahan pada satu instrumen tunggal dan pendedahan keseluruhan akaun.
 • Bilangan kontrak yang belum selesai dan aktif tidak boleh melebihi 100 pada satu masa.
 • Pendedahan dikira atas jumlah kontrak dalam status AKTIF, tanpa mengira arah mereka (Call atau Put) dan instrumen dasar. Sebagai contoh, kontrak Put aktif untuk 100 USD dan kontrak Call aktif untuk 200 USD membina satu jumlah pendedahan 300 USD.
 • Had ke atas jumlah kontrak dan pendedahan terpakai bergantung kepada matawang asas akaun dagangan, seperti yang disenaraikan di bawah. Dukascopy berhak untuk meminda had-had mengikut budi bicaranya dan tanpa notis terlebih dahulu.
Matawang asas
Jumlah
kontrak min
Jumlah
kontrak max
 
Pendedahan Max
 
USD
1
1'000
5'000
EUR
1
900
4'500
CHF
1
1'000
5'000
GBP
1
800
4'000
JPY
100
100'000
500'000
CAD
1
1'300
6'700
SGD
1
1'300
6'700
PLN
1
4'000
20'000
HKD
1
7'800
40'000
AUD
1
1'300
6'500
DKK
1
6'700
35'000
MXN
1
1'300
95'000
NOK
1
8'400
42'000
NZD
1
1'400
7'000
RUB
1
64'000
320'000
SEK
1
8'500
43'000
TRY
1
3'000
15'000
ZAR
1
15'000
75'000
 • Dukascopy berhak untuk mengenakan had individu ke atas jumlah kontrak, instrumen tunggal dan/atau pendedahan akaun keseluruhan untuk akaun dagangan yang dipilih dan juga untuk instrumen perdagangan yang berasingan. Pada masa ini, instrumen perdagangan berikut mempunyai 2000 USD had Max pendedahan: EUR / USD, GBP / USD, USD / CAD, AUD / USD, EUR / JPY, USD / CHF, GBP / JPY dan 500 USD Max had pendedahan : USD / JPY.
 • Untuk Pilihan Saham Harian dan Pasangan Binari, pendedahan maksimum bagi setiap instumen dasar adalah sama dengan saiz kontrak maksimum dan dikira sebagai jumlah semua kontrak berterusan dengan asas yang sama. Pesanan/kontrak yang melanggar pendedahan maksimum akan dibatalkan bersama-sama dengan keuntungan atau rugi berkaitan (dengan kemungkinan kelewatan disebabkan oleh pembatalan manual).

Pilihan dalam status Belum selesai

 • Pelanggan mempunyai kemungkinan untuk meletakkan pilihan kemasukan belum selesai pada pasangan matawang FX (Pilihan Binari) yang akan dilaksanakan pada tarikh tertentu dan waktu minggu semasa. pilihan yang belum selesai tidak boleh diletakkan untuk tarikh dan masa melebihi minggu semasa.
 • Untuk menjadi sah, pilihan belum selesai sekurang-kurangnya mengandungi: (i) arah kontrak opsyen (Call/Put), (ii) instumen dasar yang berkenaan, (iii) jumlah kontrak/premium yang dikehendaki untuk dibayar, (iv ) tempoh kontrak opsyen tersebut akan berlangsung jika terbuka, dan (v) tarikh dan masa yang mencetuskan. Pelanggan juga boleh, tidak dimestikan untuk berbuat demikian, meletakkan syarat harga dan/atau peratusan pembayaran asas minimum yang boleh diterima. Pada ketika masa pencetusan dimasukkan oleh pelanggan, sistem memeriksa samada pilihan yang belum selesai boleh dilaksanakan berdasarkan syarat yang ditetapkan oleh pelanggan dan keperluan Dukascopy (kewujudan margin tersedia, ketiadaan pilihan instrumen yang sama dengan masa kematangan yang sama, kelulusan Terma dan Syarat, dan lain-lain) atau jika pilihan yang belum selesai harus ditolak.
 • Pilihan Saham Harian sentiasa dijadual pembukaan sesi dagangan yang terdekat. Pilihan berada dalam status BELUM SELESAI daripada penciptaan sehingga pembukaan sesi dagangan di bursa. Suatu perintah berada dalam status DIPROSES 1 jam dari permulaan sesi dagangan sehingga titik pelaksanaan.
 • Pesanan Binari Pasangan berada dalam status BELUM SELESAI dari saat penciptaan sehingga hampir kepada penutupan sesi dagangan instrumen sandaran. Suatu perintah berada dalam status DIPROSES 1 jam selepas Pilihan Binari Pasangan bermula.
 • Pesanan dalam status diproses tidak boleh dibatalkan oleh pelanggan. Selepas "status DIPROSES", pesanan itu boleh bertukar kepada status samada DILAKSANAKAN (jika berjaya diterima) atau DITOLAK (cth jika harga tidak boleh didapati, margin tidak mencukupi dan lain-lain).
 • Pelanggan boleh membatalkan pesanan dalam status BELUM SELESAI pada bila-bila masa. Pesanan dalam status DIPROSES dan DILAKSANAKAN tidak boleh dibatalkan oleh pelanggan.

Polisi Pelaksanaan Pesanan

 • Untuk Pilihan Binari harga pelaksanaan adalah tetap pada masa apabila kontrak opsyen bermula/sedang dilaksanakan dan adalah berdasarkan kepada harga ASK, pada masa ini, untuk pilihan Call dan harga BID, pada masa ini, untuk pilihan Put.
 • Untuk Binari Sentuh terdapat dua harga pelaksanaan: Paras pelaksanaan Keuntungan dan Kerugian. Paras pelaksanaan Keuntungan ditetapkan oleh pelanggan. Pelanggan boleh menentukan Paras Pelaksanaan Keuntungan dengan jarak dari harga pembukaan kontrak (jarak dikira dari harga Ask untuk pilihan CALL dan dari harga Bid untuk pilihan PUT). Tahap pelaksanaan kerugian ditetapkan secara automatik ke arah yang bertentangan dengan paras pelaksanaan Keuntungan pada jarak yang sama dari harga Ask untuk pilihan Call dan daripada harga Bid untuk pilihan Put pada masa kontrak opsyen bermula (bertukar kepada status DILAKSANAKAN). Dukascopy berhak untuk mengenakan tahap minimum dan maksimum pelaksanaan Keuntungan/Kerugian bagi instrumen perdagangan berasingan serta memindanya mengikut budi bicara, tanpa notis terlebih dahulu.
 • Pelaksanaan dicapai dengan harga ASK untuk pilihan Put (posisi jualan) dan dengan harga BID untuk pilihan Call (posisi belian).
 • Dalam usaha yang perlu dipertimbangkan untuk matang In-the-money (ITM) harga instrumen pendasar pilihan ini pada masa tamat harus mencapai dan melebihi harga laksana (misalnya ASK perlu di bawah mogok untuk pilihan Put dan BID harus di atas mogok untuk pilihan Call pada pasangan matawang FX). Matang pada harga yang betul-betul sepadan mogok (tetapi tidak pergi di bawah atau di atas) dianggap sebagai hasil (OTM) Out-of-the-wang.
 • Untuk mempertimbangkan Binari Sentuh untuk matang In-the-money (ITM) harga instrumen pendasar pilihan pada bila-bila sebelum tamat tempoh perlu mencapai atau melebihi Paras pelaksanaan Keuntungan (contohnya ASK harus mencapai Paras pelaksanaan Keuntungan bagi pilihan Put dan BID perlu mencecah Paras pelaksanaan Keuntungan bagi pilihan Call bagi pasangan matawang FX). Jika harga instrumen pendasar pilihan pada bila-bila masa sebelum tamat tempoh mencapai atau melebihi Paras pelaksanaan Kerugian, ia dianggap sebagai Out-of-the-money (OTM). Jika harga instrumen pendasar pilihan ini tidak sampai kepada kedua-harga mogok sehingga tamat tempoh, pilihan Binari Sentuh dibatalkan tanpa penyelesaian (matang tanpa apa-apa keuntungan atau kerugian) dan jumlah kontrak tersebut dipulangkan kepada pelanggan.
 • Sekurang-kurangnya satu maklumat harga (tick) akan muncul antara saat pembukaan kontrak opsyen dan kematangan kontrak ini. Jika tidak, kontrak opsyen tersebut dibatalkan tanpa penyelesaian (matang tanpa apa-apa keuntungan atau kerugian) dan jumlah kontrak tersebut dipulangkan kepada pelanggan.
 • Pada kematangan kontrak Pilihan Binari dan Binari Sentuh harga yang berkaitan menentukan jika pilihan itu ITM atau OTM adalah harga tick tersedia terakhir pada tamat tempoh, termasuk masa sebenar tamat tempoh (tahap ketepatan adalah milisaat ).
 • Sumber harga asas FX adalah petikan yang boleh didapati pada platform dagangan Dukascopy (SWFX Marketplace).
 • Pelaksanaan pesanan adalah tertakluk kepada ketersediaan margin dalam akaun yang pada masa apabila kontrak itu diterima untuk pemprosesan. Jika jumlah kontrak melebihi margin yang ada dan dengan syarat bahawa semua had lain yang terpakai dipatuhi (pendedahan, jumlah kontrak dan lain-lain) perintah itu secara automatik dipenuhi sebahagiannya setakat yang dibenarkan oleh saiz margin yang ada.
 • Pengesahan pelaksanaan, mengisi separa dan penolakan dipaparkan secara elektronik dalam laporan pelanggan. Dukascopy mungkin mengenakan bayaran untuk menyediakan apa-apa bentuk pengesahan dan akaun penyata yang lain.

Kontrak pilihan berantai

 • Pelanggan mempunyai kemungkinan untuk menghubungkan rantaian kontrak pilihan tambahan ke mana-mana kontrak yang diletakkan untuk pelaksanaan.
 • Terdapat 2 jenis rantai kontrak:
  • Rantai pemenang - setiap kontrak rantaian seterusnya akan bermula hanya jika kontrak sebelumnya tamat dengan hasil In-the-money (ITM), jika tidak rantaian dibatalkan secara automatik. Jumlah setiap kontrak seterusnya dalam rantaian adalah jumlah-jumlah kontrak sebelumnya ditambah dengan pembayaran kontrak yang diterima sebelumnya (menerapkan peraturan pembulatan).
  • Rantaian Martingale - setiap kontrak rantaian berikutnya akan bermula hanya jika kontrak terdahulu tamat tempoh Out-of-the-money (OTM), jika tidak rantaian secara automatik dibatalkan. Jumlah setiap kontrak seterusnya dalam rantaian adalah jumlah kontrak yang berganda sebanyak dua kali.
 • Arah kontrak pilihan (Call/Put), instrumen pendasar, tempoh kontrak pilihan dan jarak pelaksanaan (untuk Binari Sentuh) adalah sama di semua kontrak dalam rantaian.
 • Jumlah maksimum kontrak tambahan dalam rantaian adalah terhad kepada 3, iaitu apa-apa perintah yang ditempatkan boleh diikuti dengan maksimum 3 kontrak tambahan berturut-turut.
 • Setiap kontrak berturut-turut dalam rantaian secara automatik bermula selepas pelaksanaan terakhir kontrak utama terdahulu dan hanya jika keadaan rantaian dipenuhi.
 • Kontrak belum selesai dalam rantaian boleh dibatalkan pada bila-bila masa sebelum mereka bertukar ke status DIPROSES dan DILAKSANAKAN.
 • Setiap kontrak dalam rantaian itu dianggap sebagai perintah bebas dari segi pelaksanaan dan tertakluk kepada ketersediaan kecairan, margin bebas pada akaun serta dasar dan batasan standard yang lain mengikut Syarat Dagangan.

Amalan Penyalahgunaan

 • Perdagangan pilihan binari hendaklah secara individu. Apa-apa penyelarasan secara sukarela atau tidak, menyalin atau mengumpul pesanan dagangan oleh atau antara beberapa pelanggan di lebih daripada satu akaun pelanggan, termasuk tetapi tidak terhad kepada penggunaan isyarat perdagangan, messenger, teknologi PAMM atau keputusan perdagangan kolektif / pesanan yang dibuat pada beberapa akaun pelanggan sekaligus, dianggap sebagai pelanggaran Syarat Perdagangan, khususnya, pelanggaran had pendedahan di atas, dan memberikan Dukascopy hak untuk membatalkan sebahagian atau semua perdagangan tersebut bersama-sama dengan keuntungan yang berkaitan dan kerugian mereka, mengikut budi bicaranya.
 • Dukascopy boleh, mengikut budi bicara sendiri dan tanpa perlu memberikan apa-apa justifikasi, enggan membuka akaun atau menutup akaun sedia ada, termasuk tetapi tidak terhad apabila terdapat syak yang munasabah bahawa mana-mana akaun adalah dikesan kepada kenalan sama, alamat IP atau / dan menunjukkan tingkah laku perdagangan yang sama. akaun-akaun tersebut juga boleh dibekukan, dan pembatalan berikutnya atau pembalikan keuntungan berkaitan dan kerugian yang diterima melalui akaun-akaun tersebut.
 • Ia adalah dilarang untuk cuba menyalahgunakan Dukascopy platform dagangan binari dalam usaha untuk membuat keuntungan yang menyalahi undang-undang atau untuk mendapatkan keuntungan dengan menggunakan amalan seperti manipulasi harga, eksploitasi maklumat sulit (perdagangan orang dalam), lag perdagangan, manipulasi masa atau dengan mengambil kesempatan daripada kependaman pelayan.
 • Syak yang munasabah bahawa pelanggan yang dilakukan perdagangan kesat seperti, tetapi tidak terhad kepada, manipulasi atau perdagangan orang dalam, memberikan Dukascopy hak, mengikut budi bicara mutlaknya, pada bila-bila masa dan tanpa notis bertulis terlebih dahulu, mengambil satu atau lebih daripada tindakan yang berikut:

• Hadkan aktiviti dagangan pelanggan dengan mengenakan syarat perdagangan individu atau menggantung akses kepada instrumen perdagangan yang dipilih.
• Sementara atau tetap menggantung akses ke akaun dagangan.
• Membatalkan atau menamatkan apa-apa kontrak terbuka atau belum selesai dengan keuntungan/kerugian yang berkaitan(jika ada) diperolehi melalui perdagangan yang salah atau aplikasi kecerdasan buatan dalam akaun perdagangan.
• Menamatkan Perjanjian ini tanpa memberi notis terlebih dahulu kepada pelanggan.
• Mengambil tindakan undang-undang bagi apa-apa kerugian yang dialami oleh syarikat itu.

 • Hak-hak yang dinyatakan dalam Bahagian ini hendaklah sebagai tambahan kepada apa-apa hak lain yang Dukascopy mungkin ada terhadap Pelanggan di bawah mana-mana perjanjian atau di bawah undang-undang.

Pembatalan Dagangan

 • Didagangkan pada platform binari Dukascopy atau sebahagiannya pada satu atau lebih instrumen binari boleh dibatalkan tanpa notis awal. pelanggan akan mempunyai tuntutan atau hak ganti rugi untuk kerosakan didakwa disebabkan oleh pembatalan perdagangan, sama ada untuk urus niaga yang dilakukan atau untuk transaksi didakwa bertujuan untuk dijalankan.
 • Pembatalan dagangan boleh digunakan sama ada untuk semua akaun dagangan sekaligus atau secara individu.
   

 

To learn more about Dukascopy Bank CFD / Forex trading platform, SWFX and other trading related information,
please call us or make callback request.
For further information regarding potential cooperation,
please call us or make callback request.
To learn more about Dukascopy Bank Binary Options / Forex trading platform, SWFX and other trading related information,
please call us or make callback request.
To learn more about Dukascopy Bank CFD / Forex trading platform, SWFX and other trading related information,
please call us or make callback request.
To learn more about Crypto Trading / CFD / Forex trading platform, SWFX and other trading related information,
please call us or make callback request.
To learn more about Business Introducer and other trading related information,
please call us or make callback request.
For further information regarding potential cooperation,
please call us or make callback request.